Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

17. november 2009 22:37
by Bernhard
6 Reacties

Chemokuren weer begonnen

17. november 2009 22:37 by Bernhard | 6 Reacties

Gisteren (ma 16/11) is er weer een beenmergpunctie gedaan. Ik moet zeggen het gaat wennen denk ik want het deed minder pijn als eerst. Blijft het een heel vervelende behandeling. Na de punctie is de chemo begonnen. Deze begon pas om 22 uur 's avonds omdat dit weer een andere is die 2x per dag 3 uren lang toegediend wordt. Dus 's ochtends om 10 uur en 's avonds 22 uur. Lastig want dan piept het infuus om 01:00 's nachts. Maar ach het moet maar. Wat wel schrikken was dat ik nu oogdruppels krijg 4x per dag omdat deze chemokuur de ogen kan infecteren/aantasten. Lekker spul dus.

Dan nog het afgelopen weekend... het was afgelopen zaterdag een verademing dat ik even naar buiten mocht. Toen ik 's middags werd opgehaald door mijn zus zijn we via een zijingang het ziekenhuis uitgegaan. Dit was best wel even spannend voor mij. Samen een ritje door Leeuwarden gemaakt, om gewoon wat bedrijvigheid te zien. Dit was erg leuk. Daarna mee naar hun huis waar ze op mijn verzoek pizza aten. Heerlijk! En natuurlijk een lekker bakje koffie. Ik had er echter wel wat moeite mee omdat ik uit het ziekenhuis was maar niet bij Marianne en de kinderen! Maar ik had het niet willen missen! Wiepie en Michael bedankt!

Het ziekenhuis leven is inmiddels weer aangevangen en de chemo loopt er in. Lichamelijk voel ik me nog goed maar dat kan zomaar omslaan. Dus dat is maar afwachten. Maar 2x een kuur doorkomen zonder infectie is wel heel erg uitzonderlijk. Dat was bij de 1e kuur al zo!

Marianne en ik hebben al even uitgerekend dat als alles volgens de eerste kuur loopt ik misschien 2 dagen voor kerst naar huis mag! Maar laten we maar zien hoe het loopt.

Groeten uit het MCL Bernhard

PS: Ik zal morgen wel een geupdated bloedbeeld morgen.

Reacties (6) -

alexander en nynke

Hey Bernhard,

ik hoorde al van Marianne dat je wel even hebt genoten van een middagje uit het ziekenhuis. Even wat anders dan dat kamertje in het ziekenhuis. Hopenlijk is het zo dan je dan voor de kerst even naar huis mag, dat zou wel erg lekker zijn!!!!!
Tot snel,

groetjes nynke

W. Visser-Kikkert

Hallo Bernhard,

Wat fijn dat je de frisse buitenlucht weer eens hebt ingeademd! Als jij hebt genoten, dan hebben Marianne en de kinderen dat ook gedaan, al is dat op afstand.En dan nu weer aan een volgende kuur beginnen lijkt me een grote overgang.... Heel veel sterkte gewenst. We volgen je nu al een tijdje via dit blog en zien dat er veel mensen reageren, dat moet je wel steun geven en moed om door te gaan!
Doe Marianne vooral ook de h.gr. groeten van ons uit Hoorn.

Auke, Wil, Maarten en Anne Tjeerd Visser-Kikkert

fam. ganzevoort

Hallo Bernard,
Wat fijn, dat je zaterdag inderdaad een middagje naar je zus en zwager kon gaan! En dat je dat goed heeft gedaan. Hopelijk heb je daardoor wat energie opgedaan voor deze 2e kuur. We wensen je ontzettend veel moed en sterkte toe voor de komende periode! Zet em op!!
Hartelijke groeten van ons allemaal.
Annewes en Carla, Davina, Matthijs, Selma, Joram, Gerco.

ina brinkman - la Roi

Hallo Bernhard,

heerlijk voor jou om even uit "het sfeertje" te zijn. Kennelijk heb je weer wat energie op kunnen doen om de volgende kuur aan te gaan. Wij wensen jou, Marianne en de kinderen heel veel sterkte toe. OOk voor jouw schoonouders de hartelijke groeten, want zij hebben het er ook druk mee, om jullie zoveel mogelijk te ondersteunen.

Ga ervoor!!

Hartelijke groeten,

Harm en Ina Brinkman

Peter en Ariana van der Meer

Hallo Bernard

van Marjan hoorden we dat je deze pagina bijhoudt.
je verhaal gelezen en ja het lijkt echt een thriller.
je verwacht dit niet en hoopt dat je na zo'n vakantie kunt nagenieten, maar niet op deze manier.

leuk dat je even uit het ziekenhuis was maar zonder vrouw en kinderen is het half genieten.

wens je sterkte de komende weken en hopen dat je met kerst thuis komt en onder de kerstboom kan genieten.

Peter en Ariana van der Meer

Peter Eckhardt

Ha Bernhard,

Weer even een korte reactie uit Lisse. Vandaag is mijn papadag en ik kan me zo vreselijk slecht voorstellen dat er iemand effe komt melden dat je je kinderren niet mag zien...pff...gewoon K.T!!!

Wel heel fijn dat je even naar buiten mocht. Zo te zien kan je van alle kleine dingen lekker genieten..

Ik hoop dat de tweede chemo in ieder geval doet wat hij moet doen...

Succes en tot gauw...

PS....niet dat het boeit, maar bij Ordina hebben we de arbitrage gewonnen...

Reacties zijn gesloten