Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

30. oktober 2009 18:13
by Bernhard
3 Reacties

Even van de kamer

30. oktober 2009 18:13 by Bernhard | 3 Reacties

Vannochtend mocht ik zowaar even van de kamer! Maar eigenlijk was er niks aan want het was voor een beenmergpunctie. Helemaal ingepakt onder een laken van mijn kin tot mijn voeten en een mondmasker en een operatie mutsje werd ik door het ziekenhuis gereden. Wat op de behandelafdeling even voor paniek bij het personeel zorgde: 'Waarom is die meneer helemaal ingepakt??'. Volgens mij waren ze bang voor een of andere besmettelijke ziekte. Maar gelukkig waren ze snel gerustgesteld. Voordeel is wel dat ik met voorang behandeld wordt. Geen wachtkamers voor mij maar gelijk door. De punctie zelf was pijnlijk (wie bedenkt het: met een naald door je bot prikken!) maar viel achteraf toch mee. Gelukkig was Marianne mee, dit hielp erg voor de afleiding.

Gelukkig gaat het sinds gisteren ook weer iets beter, de koorts/verhoging heeft niet doorgezet en ik zelf voel me minder moe. Nog steeds erg moe maar ik kan nu tenminste mijn ogen open houden.

Wat wel even slikken was dat mijn haar nu toch begint los te laten. Woensdag kon ik met mijn hand plukken haar van mijn hoofd halen. Dit wil ik niet dus donderdag is mijn haar geschoren en ben ik nu kaal. Best confronterend omdat je dan gelijk een kanker patient lijkt. Maar het valt mensen mee hoe het staat. Ik zal binnenkort een foto online zetten. Maar ik lijk nu wel een beetje op een crimineel want naast mijn kale hoofd heb ik een blauw oog! Dit blauwe oog heb ik te danken aan een heel klein tikje tegen de kraan bij het tandenpoetsen. Normaal gesproken merk je hier niks van maar met lage trombo's komt er gelijk een blauw plek en dus in dit geval een blauw oog.

Zoals ik al verteld had heb ik nu voeding via het infuus maar ik begin nu toch zin in wat te krijgen. Lijkt me een goed teken en ik mag weer wat eten proberen hopelijk valt het goed.

Tot slot de waarden hieronder. Vandaag weer 2 zakjes bloed gekregen en bloed plaatjes.

Groeten uit het MCL

Bernhard

Reacties (3) -

W. Visser-Kikkert

Dag Bernhard,

Met belangstelling volgen wij jouw ervaringen in het ziekenhuis. Petje af voor je optimistische "toon"
waarmee je verslag uitbrengt van alles wat je ondergaat in dit ziekteproces. Fijn dat je Marianne nog wel eens even dicht in de buurt hebt. Veel sterkte toegewenst en de h.gr. van ons uit Hoorn.
Auke, Wil en kinderen.

ina brinkman - la Ri

Hallo Bernhard,

Wat goed om te lezen dat het weer iets de goede kant op gaat. Het is natuurlijk moeilijk om niet alles vanuit een negatief aspect te benaderen. Alle positieve uitslagen, hoe klein ze ook lijken, zullen helpen om je door deze periode heen te helpen. Heel veel sterkte, ook voor Marianne en de kinderen. Hoe moeilijk het ook is om te denken aan herstel, je bent op de enige plek waar dat kan gebeuren, dus probeer je daar aan vast te houden.

Ga ervoor!!!

Hartelijke groeten, ook namens Harm,

Ina Brinkman.

fam. ganzevoort

Hoi Bernard,
Als trouwe bezoekers van je blog willen ook wij hier even een reactie geven. Wij vinden het knap dat je dit blog bijhoudt, ondanks dat je zo ziek bent. Dan kan iedereen die dat wil op de hoogte zijn van het ziektebeeld. Donderdag was ik nog even bij Margreet en zij heeft me bijgepraat over de laatste dingen. Heel akelig, dat je nu een darminfectie hebt! En jammer, dat jullie etentje daardoor niet doorging. Hopelijk voel je je nu weer ietsje beter.
En wij kunnen het ons goed voorstellen dat je de kinderen mist. Natuurlijk is het fijn, dat je kamer aan de tuin grenst. Dan kunnen ze daar even komen en kun je elkaar toch zien. Maar dat benadrukt misschien ook wel weer, dát ze niet mogen komen. En heb je ook een webcam op de computer, zodat ze je thuis ook kunnen zien? Ik hoorde al van Margreet, dat je met een onderzoek meedoet met beenmergpuncties. Erg pijnlijk, maar wat goed dat je dat doet!
Vermaak je je wel wat? Of heb je niet veel zin om je ergens op te concentreren? Gelukkig slaap je veel, dan is de dag wat sneller voorbij.
We wensen je ontzettend veel sterkte toe om deze periode door te komen!
Hartelijke groeten van ons allemaal. Annewes en Carla, DavinaMatthijsSelmaJoramGerco


In de warmte van het leven
voel je plots een gure kilte
geen briesje, jou gegeven
maar een zware storm, weg stilte

Je gevecht gaat nu beginnen
en niemand die weet wat je bedoelt
als je zegt dat je de kilte
door je lichaam voelt

maar met de steun en warmte van je naasten en de liefde die ze geven
komt ze op den duur weer terug...
de warmte van het leven.

Reacties zijn gesloten