Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

6. april 2010 19:54
by Bernhard
0 Reacties

Dag 34 – Pasen weer gehad

6. april 2010 19:54 by Bernhard | 0 Reacties

Gelukkig het paasweekend is weer geweest. Het was vooral een weekend van wachten. Nu ik hier ter observatie lig doen ze weinig. Het enige is dat ik nog af en toe erg benauwd ben en dat ik dus nog aan het zuurstofmaskertje lig. Maar het gaat wel steeds iets beter.

1e Paasdag begon trouwens erg leuk. Om 10:45 had ik de familiekamer gereserveerd en ja hoor de familie was precies op tijd! Emma had een heel leuk knutselwerk voor papa mee waar ze heel druk mee was geweest. Marianne had een lekker gebakje mee en zo gingen we met z’n allen (Marianne, Emma, Thomas, Lucas, Margreet en Sipke) naar de familiekamer. Hier stond een bankstelletje en een voetbalspel en een mooie grote breedbeeld met WII. Eerst het gebakje lekker opgegeten met een bakje koffie en toen moest Emma natuurlijk even met het voetbalspel. Maar door de uitstekende buizen toch nog iets te gevaarlijk. Dus toch maar even met de WII. Dit ging hartstikke goed en Emma had het al snel door. Ook Marianne en Lucas werden fanatiek en ja dan loop je als 2,5 jarige jongetje al snel in de weg en hij kreeg per ongeluk een tik. Gelukkig was dit leed snel verleden tijd en ging hij weer met de autootjes spelen. Daarna nog even met de kinderen een rondje over de afdeling waarbij enkele verpleegkundigen toch het niet konden laten om even met ze te praten. Thomas vond het deze keer prima maar Emma kroop toch veilig weg achter mij. Jammer genoeg was het al snel 12:00 en kreeg ik alweer eten en gingen ze weg. Vooral voor Emma erg moeilijk (en voor mij ook) maar gelukkig een hele leuke ochtend gehad. ’s Middags lekker rustig aan gedaan en ’s avonds kwam Alexander nog langs dus al met al een leuke dag.

2e Paasdag was minder leuk. Het was vooral saai. Iedereen was eigenlijk al geweest en alleen Marianne kwam ’s avonds. Dan is de dag wel lang in een klein kamertje. Maar nu kon ik tenminste het 2e deel van Stieg Larson uitlezen.

En toen was het gelukkig eindelijk dinsdag en kwam er weer wat actie. Ik voel me per dag wel steeds iets beter maar echt doorzetten doet het nog niet. De temperatuur blijft gelukkig laag maar de benauwdheid na inspanning blijft. Vanochtend vroeg (7:45) was de specialist al even langs geweest omdat hij er benieuwd was hoe het ging. Hij was niet ontevreden en heeft een aantal onderzoeken uitgeschreven waaronder een longfunctie. Deze heb ik vanmiddag gehad en vergeleken met die van vorige week was deze stukken beter! Meer longinhoud en betere prestaties! Maar nog niet optimaal.

Morgen gaat er nog een CT-scan plaatsvinden en een onderzoek naar de virussen in mijn bloed en dan gaan ze overleggen. Ze hebben 2 mogelijke scenario’s in het hoofd:

1.       Het verkoudheid virus  op mijn longen is gaan werken en een infectie en astma heeft uitgelokt.

2.       Mijn longen vertonen een omgekeerde afstoting. Dit moet dan worden bewezen  door een longbiopsie.

Scenario 1 lijkt hen nu het meest waarschijnlijk maar willen ze bevestigd zien door de onderzoeken en de longarts. Als ze het hier over eens zijn hoeft de long biopsie gelukkig niet, afwachten maar weer dus.

Groeten vanuit het UMCG

Bernhard

Reacties zijn gesloten