Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

14. maart 2010 15:29
by Bernhard
4 Reacties

Dag 11 van de transpantatie, al bijna weer 3 weken in het UMCG

14. maart 2010 15:29 by Bernhard | 4 Reacties

Gelukkig kan ik dit verhaaltje weer even zelf intikken. Dat ging de afgelopen week absoluut niet. Erg misselijk en veel overgeven daarnaast ontzettend veel pijn aan mijn buik en darmen. Daarom ben ik ook weer over op vloeibaar voedsel. Dus even geen normaal eten meer voor mij. Drinken mag wel maar alles doet zeer dus ook het slikken dus ook dat doe ik nu niet zo veel. Toen kwam er natuurlijk ook nog koorts bij en dat werkt op artsen als een rode lap (gelukkig maar) en kreeg ik antibiotica erbij.

Toen gisteren bleek dat de koorts nog steeds niet weg was en ze iets in mijn longen hoorde gelijk maar een foto gemaakt. Op de foto bleek iets 'onregelmatigs' te zitten. Waarschijnlijk een schimmel maar welke? Dus werd besloten om een bronchoscopie te laten doen. Dit is een onderzoek van de longen waarbij ze met een slangetje door de neus gaan en zo naar de longen. Klinkt vervelend en ja het is vervelend! Vooral het verdoven van de neus en de keul is erg vervelend en het slijm en dergelijke komt je neus en mond uit. Daarnaast van de smaak van het spul nog overgeven, dan weet je hoe fijn dit is en het verdoven is ook gelijk het langstdurend van het onderzoek. Eenmaal verdoofd gaat het slangetje er in en gaan ze de longen in. Hier spuiten ze wat water in waarna ze het meteen weer opzuigen. Dit gaat later naar het lab. Bij dit onderzoek moet ik Jan Zeeders bedanken, hij kwam toevallig op deze avond op bezoek en kon mee naar het onderzoek!

Vanochtend werd ik na een niet zo'n hele goede nacht wakker met toch een iets beter gevoel dan de andere dagen. En na de meting van de temp bleek ik zelfs geen verhoging meer te hebben. Ook de arts was zeer tevreden en vond ook dat ik er minder ziek uit zag. De uitslag van het onderzoek van gisteren is nog niet bekend en dat zal einde van de week worden voor definitief uitslag is. Ze beginnen nu echter al met het anti schimmel medicijn dus zou het geen probleem moeten zijn.

Waar ik de hele week al over klaag is mijn rug. Het matras waar ik bijna drie weken op lig doet mijn rug niet goed, vooral mijn onderrug doet erg zeer. Daarom heb ik sinds vanmiddag een antidecubites matras. Het lijkt een groot luchtbed maar ligt als een water bed, wel even wennen nog.

Groeten vanuit het UMCG
Bernhard

Reacties (4) -

Oma en opa IJntema

Lieve Bernhard,Wat goed dat jezelf dit verslag weer kon doen, maar wat is het allemaal zwaar voor je.We hopen en bidden dat alles goed mag gaan.We bewonderen je positiviteit met elke kleine verbetering. We leven intens met jullie mee.Veel lieve groeten van oma en opa IJntema.

alexander en nynke

Hey Bernhard,

We zijn erg blij dat je eindelijk weer zelf een stukje kunt schrijven. Hopelijk zet het goede gevoel nu door!! En ga je je wat minder beroerd worden.
Groetjes van ons alle vier

harald en renetta

hallo,

Fijn te lezen dat je je weer wat beter voelt. Houdt moed!!
Heb heit en mem het net voorgelezen. Ook van hem moet ik jou en Marianne natuurlijk ook veel sterkte wensen.

Groetjes Renetta, Harald, lilian, Jelle, Iris en ook van Tante Anna en Oom Izaak.

W. Visser-Kikkert

Hoi Bernhard,
Wat een toestanden om jullie heen! Inderdaad,zoals opa en oma Yntema schreven:"Wat een enorme positiviteit van jou, bij elke kleine verbetering". Heel knap van je dat je overal een lichtpuntje inziet. Dat je het af en toe helemaal "zat" bent is zo voor te stellen!! Maar zet'm op iedere dag is er weer één, op weg naar je herstel! We leven mee en kijken uit naar jouw berichtjes! De hartelijke groeten van ons uit Hoorn, ook voor Marianne en jullie lieve kinderen. Auke, Wil, Maarten en Anne Tjeerd Visser-Kikkert.

Reacties zijn gesloten