Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

30. december 2009 17:51
by Bernhard
5 Reacties

Terug in het ziekenhuis! En toch weer even naar huis….

30. december 2009 17:51 by Bernhard | 5 Reacties

Na bijna 2 weken thuis weer terug in het MCL. Erg wennen weer en moeilijk afscheid te nemen van de kinderen. Maar de 2 weken thuis waren geweldig en geeft mij weer nieuwe energie. Het ontvangst in het MCL was of ik niet weg geweest was, ik melde me netjes bij de balie maar werd al toe geroepen door de verpleging dat ik gewoon terug naar mijn eigen kamer kon. Op mijn kamer was precies nog zo dan 2 weken geleden. Dus met de breedbeeld tv die voor me geregeld was ipv de oude kleine tv.

Al snel kwam de dokter bij ons en kwam gelijk vertellen dat hij er vaart achter wilde zetten nu ik er toch al was. Dus om 13:30 had ik al een afspraak voor het inbrengen van een P.I.C.C. katheter. Dit is een slang die de hickmann katheter vervangt. De slang gaat via de bovenarm door enkele bloedvaten naar een groot bloedvat ergens in mijn borstkas. Het inbrengen is me erg meegevallen. Het gebeurde op de röntgen in een bijna OK onder echo zodat ze precies de slang in mijn bloedvat konden volgen en controleren of deze goed zat. Het was wel even lastig en uitzoeken omdat ik nog maar de derde patiënt ben in het MCL die deze PICC katheter heeft. Gelukkig is alles goed gegaan en na een klein uurtje kon ik weer terug naar de afdeling.

’s Middags gelijk de eerste chemo kuur aangesloten. Deze kuur is iets milder en duurt per dag maar 2 uur. De rest van de tijd ben ik dus vrij van het infuus. Ook ben ik nog niet in de code (isolatie) dus kan ik nog over de afdeling lopen en zelfs even naar het restaurant toe. Ook konden vandaag de kinderen nog langskomen.

Daarnaast werd vandaag het bloed weer gecontroleerd. Dit leek nog erg goed. Het HB was zelfs nog wat omhoog gegaan en de afweer was nog ver van de isolatie grens. Dus is besloten dat ik oudejaarsavond gewoon naar huis kan voor 1 nacht !! Op oudejaarsdag na de chemo kuur mag ik om 16:30 naar huis en moet ik me op nieuwjaarsdag om 14:00 weer melden. Dus heerlijk oud en nieuw thuis vieren! Mits ik natuurlijk geen koorts krijg of andere complicaties.

Voor iedereen alvast een prettige jaarwisseling gewenst en vooral een gezond 2010!

Groeten uit het MCL
Bernhard

Reacties (5) -

Oma en opa IJntema

Lieve Bernhard,
               De kerstdagen en oud-nieuwjaar thuis zijn is een heerlijkheid.
Wij wensen jou en Marianne met jullie kinderen een gezegend jaar toe met dus veel gezondheid.
Nu maar hopen dat het allemaal goed mag gaan.
Veel liefs van oma en opa.

Brenda Jagersma

Fijn dat jullie deze feestdagen lekker samen hebben door kunnen brengen!

Voor jullie allen de beste wensen voor 2010 en vooral veel gezondheid en
nog veel sterkte met de zware tijd die nog te wachten staat!

Hartelijke groet, Brenda

Nicole van Gerven

Beste Bernhard en famile,

Voor jullie viertjes alle goeds voor 2010 toegewenst!!! Dat het maar een mooi, gezond en liefdevol jaar mag worden!

En goed om te horen dat je zo intens genoten hebt van de feestdagen met je gezin.

Sterkte verder met alles.

groet Nicole

Bertus en Elles

Beste Bernhard, Marianne, Emma en Thomas,

Wij wensen jou/jullie het allerbeste voor dit komende jaar toe!
Wat fijn om te lezen dat de 2e (eigenlijk 1e) kuur zo goed is aangeslagen. En dat je thuis bent geweest, wat is er mooier dan dat?
Heel veel succes met de volgende kuur!

Groetjes vanuit B'zwaag

harald en Renetta en de kids

Hallo familie,

Wat fijn dat je mooie kerstdagen hebt gehad en een goed oud en nieuw. We wensen jou en de familie alle goeds voor het komend jaar en denken aan jullie!
We houden de site wel in de gaten. Erg leuk/fijn om te lezen hoe het met jullie gaat. Je hebt het dan direct uit de eerste hand en niet via via (mem, Wiepie)

Sterkte en groetjes,
Harald, Renetta, Lilian, Jelle en Iris

Reacties zijn gesloten