Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

18. december 2009 20:06
by Bernhard
7 Reacties

Hoe nu verder...

18. december 2009 20:06 by Bernhard | 7 Reacties

Zoals ik in mijn vorige verslag al zei moest ik gisteren (do 17/12/09) weer naar het ziekenhuis. We hadden een gesprek over de uitslag en het vervolg traject want ik ben er nog niet!

De uitslag is prima, dat zei de dokter nogmaals en de waardes (Hb, Afweer etc) stijgen mooi, ik heb nu een Hb van 7 en dat heb ik lange tijd niet gehad. De dokter gaf hierbij ook aan dat dit een hele belangrijke uitslag is. Omdat de 1e kuur niet volledig heeft aangeslagen en maar een partiele remissie als resultaat had was het zeer belangrijk dat de 2e kuur wel een volledige remissie zou veroorzaken, anders zou het zorgelijker worden. Gelukkig dus maar van deze uitslag.

De dokter zei dat ze daarom de 1e kuur nu beschouwen als niet gegeven en er dus nog maar 1 kuur is geweest. Dit betekent dat er nog een kuur moet komen voor transplantatie! Voor mij dus de 3e kuur. Met deze kuur willen ze maandag na kerst beginnen, dus geen oud en nieuw thuis maar gelukkig de kerst wel. Deze 3e kuur wordt de consolidatie kuur genoemd en is bedoelt om het resultaat te borgen en de eventuele laatste leukemie cellen die er nog zijn uit te schakelen. Deze kuur zal weer een opname betekenen van 5 tot 8 weken afhankelijk van de bijwerkingen en dergelijke.

Na deze opname mag ik dan een klein weekje naar huis en ga dan naar het UMCG in Groningen voor een stamceltransplantatie. Hierover weet ik nog te weinig en zal hierover meer vertellen als ik een gesprek heb gehad in Groningen. Dit zal nog wel even duren. Eerst ondergaat mijn zus de laatste keuringen voordat ze definitief donor is.

Conclusie: Ik ben er nog lang niet en moet nog een heel traject! Nu maar hopen dat ik geen koorts krijg of iets dergelijks want dan kan ik nog een week thuis blijven en kerst thuis vieren!

Groeten uit Nes
Bernhard

Reacties (7) -

Gea van Wieren

Fijn dat jullie weer even met het gezin thuis bij elkaar kunnen zijn.
Wat een half jaar geleden nog zo gewoon was, wordt nu zo maar bijzonder!
Gelukkig, dat er veel redenen zijn om hoop te hebben.

Wel jammer, dat we geen kerstfeest met school hebben kunnen vieren. We hadden jullie veel kaarten toegewenst als steuntje in de rug van ons allemaal.
Even goed zijn er veel mensen die aan jullie denken en beschouw dit stukje van mij ook maar namens al diegenen geschreven.

Fijne kerstdagen en pax et bonum voor 2010.

Een hartelijke groet, namens velen van de Ds. Hasperschool, Gea van Wieren.

Bertus en Elles

Wat een goed nieuws Bernhard!
En wat heerlijk om thuis te zijn met deze dagen. Genieten!!

Veel sterkte met de volgende chemo en al dat wat komen gaat.

Groeten

Peter en Rina

heel prettige kerstdagen voor jullie allemaal.
wij hopen dat je energie kunt opdoen om zo de volgende stappen te kunnen zetten!!

Veel sterkte met al wat nog komen gaat

heel hartelijke groeten

sietse en ellie

Hoi Bernard en Marianne,

Wat geweldig dat jullie samen kunnen zijn ! We volgen het blog op de voet en denken veel aan jullie. Al laten we dat niet altijd merken. Hou vol!
We hopen dat 2010 alleen maar goed nieuws brengt.

Groeten van Sietse en Ellie (en kinderen)

Reinoud en Linda

Hoi Bernhard

Wat fijn dat je toch nog even tijd met je gezin kunt doorbrengen zodat je er tijdens je 3e kuur volop tegenaan kunt gaan.
Hele fijne dagen gewenst met je gezin en alle goeds voor 2010!
We denken aan jullie.

Hartelijke groeten,

fam. Van der Heide

Hallo Bernard en familie,

Even een teken van meeleven: we denken aan jullie en gunnen jullie waardevolle kerstdagen, wat zullen ze bijzonder zijn, koesteren!!! dat samenzijn... En voor het komende traject dat jij in het bijzonder Bernard, maar ook je vrouw en lieve kindertjes (en overigen die je lief zijn) moeten ondergaan wensen we je heel veel moed, kracht en doorzettingsvermogen.
Dat je alle warme belangstelling als een grootse omarming mag ervaren, je doet het niet alleen!
alle goeds voor jullie,

Theo, Martina, Eva, Hannah en Willem van der Heide (groetjes van Willem voor Emma)

Gea

Hi Bernhard,

Wat heerlijk om te horen dat je de Kerstdagen thuis kan doorbrengen met Marianne en de kinderen. Ik denk veel aan jullie en weet uit ervaring dat juist in deze kritische periode het belangrijk is om samen te zijn met je familie en te genieten van het moment. Fijne feestdagen en veel succes met je volgende kuur!

Lieve groet,
Gea

Reacties zijn gesloten