Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

25. september 2009 02:16
by Bernhard
3 Reacties

Washington D.C.

25. september 2009 02:16 by Bernhard | 3 Reacties

Vandaag zijn we naar Washington D.C. geweest. Vanochtend vroeg op gestaan omdat de bus om 9 uur vertrok vanaf het kantoor bij de camping. Eerst kwam er een grote schoolbus aan maar al snel bleek dat we in een iets kleinere bus gingen. Een nogal gezette chauffeur zat achter het stuur. Voor hem was het volgens ons ook vroeg geweest, want hij viel onderweg bijna in slaap. Dit merkten wij omdat hij helemaal over de vluchtstrook ging waar waarschuwings hobbels de hele bus lieten trillen. De hele bus schrok en zat de rest van de reis de chauffeur in de gaten te houden.

Aangekomen bij Capitol Hill wemelde het van de politie. Er bleek een prayer sessie te zijn van moslims waar sommige fundamentele christenen op tegen waren.

Wij besloten richting het White House te lopen. Onderweg moest Emma al snel plassen en gelukkig zijn alle musea gratis en kon ze daar snel naar de w.c. alleen moet dan alles gecontroleerd worden.

Na lang lopen kwamen we aan bij het witte huis. Een geweldige ervaring om daar te staan.


Eerst de zuid kant bekeken en daarna naar de noord kant gelopen. Onderweg kwamen we langs een zij-ingang waar een politie man van de secret service de auto's die het witte huis terrein op willen controleerde op explosieven. Het was een echt vriendelijke man waar we nog even mee gesproken hebben.


Aan de noordkant een hele tijd gezeten in Lafayette Park. Thomas heeft even heerlijk geslapen in de buggy en Emma even bij papa en mama op het bankje. Later ging Emma op de stoeprand zitten bij Opa tegenover het Witte Huis. En oppeens werden Lucas en Emma een attractie. Er zijn wel 20 of 30 foto's genomen van Emma door Jappaners. Ze vonden een blond meisje geweldig.

Daarna terug gelopen via Pennsylvania Avenue en heerlijk gegeten bij een Mc Donalds. Langs alle overheidsgebouwen gekomen.

Ook langs het FBI gebouw. Even nagevraagd over het fototoestel van Alex en Nynke maar helaas Alex hij wordt nog minstens 10 jaar in beslag gehouden. Iets met prive foto's of iets dergelijks ;-)

Ruim op tijd aangekomen weer bij Capitol Hill waar de bus ons weer oppikte richting de camping. Gelukkig zat er nu iemand naast de chauffeur om hem wakker te houden.


Wat ons zowel de heen als de terug reis opviel waren de gesprekken in de bus. We hadden allemaal stuk voor stuk gesprekken met Amerikanen die het geweldig vinden dat wij helemaal uit Nederland komen om hun land te bekijken. Vooral het feit dat we Engels spreken vinden ze geweldig. Ook zijn ze stuk voor stuk ongeloofelijke vriendelijke mensen die je met alles wel willen helpen.

Het was een lange vermoeiende en beetje onwerkelijke dag. Om zo voor het Witte Huis te staan was best wel gek.

Morgen een heerlijke rustdag omdat het toch gaat regenen dus even uitslapen en 's middags waarschijnlijk naar de Wallmart.

Bernhard & Marianne

Reacties (3) -

maaike

Hallo familie,
nou, ik kan me voorstellen dat het wat onwerkelijk is om daar zo rond te lopen, wel heel indrukwekkend denk ik.... het is toch heel anders als een regeringsgebouw in een willekeurig ander land... toch een beetje het centrum van de wereld????
Dank voor de poging tot mailen, Margreet, mama heeft ons even gebeld....

Nog een fijne reis verder!!!!
Wybo en Maaike

Feenstra's

Lieve allemaal!

Wat een geweldige verhalen allemaal om te lezen!
Het lijkt ons een fantastische ervaring om zo voor het Witte Huis te staan!

We hopen dat jullie veel foto's blijven maken zodat we die snel eens even op een gezellig avondje allemaal kunnen komen bekijken!
Geniet maar volop...

Veel liefs,
Jurjen, Annemarije, Nynke, Willemien en Siward

Jan en Joke

Lieve allemaal,
Bedankt voor jullie kaart, erg verrassend. We vinden het erg leuk om jullie belevenissen te volgen. Wat zullen jullie hier veel herinneringen aan over houden! Erg fijn dat jullie zo genieten.
Wij zijn ongeveer een week op de camping geweest. Het was mooi zonnig weer met wat koude nachten.
We hebben ook het gevoel dat jullie al heel lang weg zijn. Dus nu nog maar even genieten de laatste dagen.
We hebben de foto's nog niet gezien. Het opzoeken van jullie dagelijkse berichten en de foto's goed hier niet erg vlot. Regelmatig staan er minder dagen van reactie gemeld in de kalender dan dat er werkelijk gecommuniceerd is. Dan maar weer eens proberen en soms lukt het wel. Stom ding hè!? Wij doen echt niks verkeerd hoor, maar ja de afstand hè.........of het tijdstip met het tijdsverschil. Die sateliet kan er wel duizelig van worden, ik had het wel geweten....stekker er uit.
Doei, veel liefs (toch wel hoor)
J&J (een beetje anonimiteit is misschien niet verkeerd)

Reacties zijn gesloten