Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

15. juni 2010 19:35
by Bernhard
3 Reacties

Telefoon uit het UMCG

15. juni 2010 19:35 by Bernhard | 3 Reacties

Vandaag een rustige dag thuis. Alleen Emma even van school gehaald en verder rustig aan gedaan. Om 15:30 reed Marianne net weg om Emma en Thomas van school te halen toen de telefoon ging. Ik had al een vermoeden en ja hoor het was het UMCG. Ze hadden vannochtend mijn dossier besproken in het transplantatieoverleg en ze maakten zich toch wat zorgen over de longfunctie. Deze is achteruit gegaan en daarom willen ze zo snel mogelijk een CT-scan van de longen.

Na deze CT bepalen ze dan of er een open longbiopt moet komen. Dit lijkt wel waarschijnlijk omdat het maar niet op wil knappen. Dit zal dan volgende week waarschijnlijk plaats vinden en zal een opname van enige dagen (hopelijk) in beslag nemen. Hier horen we a.s. donderdag meer over.

Om de graft-versus-host (omgekeerde afstoting) maakten ze zich nog niet heel erg druk over. Zo lang het niet erger wordt vinden ze dit nog niet zo erg. Maar het moet wel onder controle komen is de boodschap.

Tot slotte had hij de uitslag van de beenmergpunctie! Hij vertelde dat de bloedaanmaak goed was en dat er geen tekenen waren van vreemde cellen! Met andere woorden het is helemaal normaal zonder tekenen van leukemie!!! Dit is erg goed nieuws. Dit betekent dat sinds 15 december toen bekend werd dat ik een volledige remissie had geen leukemie is gesignaleerd. Dit is dus al een half jaar zonder leukemie!

Marianne en ik hebben nog wel wat moeite met het 'verwerken' van dit nieuws. Dit is namelijk heel goed nieuws en dit is waarom we het allemaal gedaan hebben. Echter heb ik nog de genoemde problemen en lijkt een nieuwe opname weer in zicht. Dus heel erg blij waren we ook weer niet, maar was het gevoel erg dubbel.

Nu maar wachten op a.s. donderdag.

Groeten uit Nes
Bernhard

Reacties (3) -

Baukje en Kees IJntema

Lieve alle vier,
               Dat is een heel goed bericht!, dat de beenmergpunctie zo  gunstig is maar het is jammer dat je nu toch weer naar Groningen moet. Nu toch maar hoopvol verder en vertrouwen dat het goed komt. Wij hopen dat jullie een fijne vakantie zullen hebben met de gehuurde boot. Liefs en hartelijke groeten van oma en opa IJntema.                                                        

Ingrid

Gelukkig is de leukemie verdwenen. Ik vind het knap hoe je je verhaal zo kunt verwoorden.
En het is dan idd een heel dubbel gevoel.

familie Hooghiemster

Hoi allemaal,

Goed nieuws dat de leukemie verdwenen is! Maar wat rot voor jullie dat er dan toch weer andere problemen zijn... Hopelijk blijft het beperkt tot een korte opname volgende week! We wensen jullie veel sterkte toe met alles.

Hartelijke groeten,
Kor, Wilma, Sanne en Arjen

Reacties zijn gesloten