Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

31. juli 2010 22:35
by Bernhard
2 Reacties

Terug van vakantie!

31. juli 2010 22:35 by Bernhard | 2 Reacties

Gisteren net terug gekomen van vakantie. Een erg leuke maar ook andere vakantie dan andere jaren.

Het begon vorige week vrijdag bij jachtverhuur zwartkruis in NoardBurgum. De boot die we hadden gehuurd was erg netjes en nog belangrijker erg schoon en ruim. Na een uitleg van de verhuurder alle spullen aan boord gebracht en snel uitgevaren. We hadden besloten eerst richting dokkum te varen en zo via de prinsentuin in Leeuwarden richting Akkrum te gaan. Daarna nog even wat rond varen op de meren en dan weer richting Noardburgum. De route is de volgende geworden:

Vr            Noardburgum – Driesum
Za           Driesum – Leeuwarden (via Dokkum)
Zo           Leeuwarden – Akkrum (via Wergea)
Ma          Akkrum – Langweer
Di            Langweer
Wo          Langweer – Earnewald/Veenhoop
Do           Earnewald/Veenhoop – Noardburgum (daarna na Wolvega)
Vr           Wolvega - Nes

Je ziet het, we hebben een mooi rondje door Fryslân gemaakt. Het was wel behoorlijk wennen met een boot varen. Vooral als het erg druk is en de wind steekt op dan is het wachten op een brug een heel karwei. Ook de jachthavens zijn niet erg groot dus manouveren blijft lastig. Gelukkig was Lucas een hele tijd mee om te helpen en vond hij dit helemaal niet erg. De kinderen zijn tot en met woensdag aan boord gebleven en toen in Nes bij huis afgestapt. Je kon merken dat vooral Thomas het weer leuk vond om thuis te zijn en ruimte te hebben. Maar zowel Emma als Thomas hebben het geweldig gedaan aan boord! De boot zelf moesten we op vrijdag ochtend om 9:00 weer inleveren….. erg vroeg. Dus woensdag besloten dit donderdag eind van de middag te doen en dan ’s avonds nog even met z’n tweeën genieten van een hotel overnachting met etentje in Wolvega!

Nu de volgende klus deze week. Aanstaande dinsdag wordt ik weer opgenomen in het UMCG en woensdag wordt ik geopereerd aan mijn voorhoofdholtes en bijholtes. Maar afwachten hoe het gaat. De verwachting is dat ik een kleine week opgenomen blijf, maar dat heb ik vaker gehoord.

Ik lig wel op een andere afdeling waar geen internet is, dus tussentijdse verslagen zullen er waarschijnlijk niet komen.

Groeten uit Nes,

Bernhard


 

 

 

 

Reacties (2) -

Baukje en Kees IJntema

Lieve allemaal,
We begrijpen dat het varen een succes is geworden; het geeft zeker een prettig gevoel kapitein te zijn van zo,n prachtige boot.Ondanks een korte week hebben jullie een groot deel van friesland gezien vanuit de waterkant.Hopenlijk dat het jullie heeft goed gedaan.
Nu komende week heel wat anders;  met alle dingen die moeten gebeuren heel veel sterkte.
Veel liefs van oma en opa IJntema.

familie Ganzevoort

Wat fijn, dat jullie allemaal zo hebben genoten van de afgelopen weken: de verjaardagen en de vakantie! Jullie hebben het zó verdiend! We hebben ons weer even helemaal "ingelezen" en we vinden het fijn om op de hoogte te zijn van jullie situatie. Voor de komende week wensen we jullie allemaal heel erg veel sterkte toe!
Hartelijke groeten en veel liefs van Annewes en Carla, DavinaMatthijsSelmaJoramGerco

Reacties zijn gesloten