Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

3. maart 2010 22:22
by Bernhard
7 Reacties

3 Maart, de dag van de stamceltransplantatie

3. maart 2010 22:22 by Bernhard | 7 Reacties

Vandaag was het dan eindelijk zover. De dag van de stamceltransplantatie! Gisterochtend werd Wiepie (donor) opgenomen in het UMCG. Nadat er een liescatheter bij haar was ingebracht, werd ze aan een machine gelegd die haar stamcellen uit het bloed gingen filteren. Dit proces duurde 3 uren en het resultaat daarvan was 60ml bloed waar de stamcellen in zaten. Helaas zaten er op dat moment niet genoeg stamcellen in. Die avond kreeg ze nog een injectie toegediend (groeihormoon) die er voor moest zorgen dat de stamcellen zich gingen vermenigvuldigen. Vandaag moest Wiepie weer aan de machine liggen en na 3 uur was er weer 60ml bloed met stamcellen bij haar afgenomen. Na twee uur onderzoek of er voldoende stamcellen waren afgenomen kregen we te horen dat er ruim voldoende was om de transplantatie door te laten gaan.

Om 15:00uur was het dan zover. Wiepie werd met haar bed de kamer van Bernhard binnengereden. Dit was een heel bijzonder moment! Een zus die haar broer wil en kan helpen is fantastisch!

De transplantatie coördinator opende het infuus en in een half uur tijd was het al klaar!
Na 2 tot 3 weken gaan de bloedwaarden omhoog. De eerste 100 dagen zijn cruciaal en ligt de afstoting op de loer. Zodra Bernhard thuis komt is het de bedoeling dat hij na 3 maanden een beenmergpunctie krijgt om te kijken of de nieuwe stamcellen in zijn lichaam zijn opgenomen. Tot die tijd is het de bedoeling dat hij 3x in de week naar het UMCG gaat ter controle.

Het was vandaag een hele spannende dag waar we helemaal naar toegeleefd hebben. Het is het begin van een nieuw herstel in Bernhard zijn gezondheid.

Ik heb vandaag ook foto's gemaakt, Bernhard zal deze binnenkort ook op de site zetten!



Tot de volgende keer!

Groetjes Marianne

Reacties (7) -

Hessel en Klara

helemaal goed!! Rustig aan, en dan zie we je (Bernhard) binnen no-time weer op het schoolplein. Sterkte allemaal!!

fam. ganzevoort

Lieve Bernhard en Marianne, Emma en Thomas, Margreet en Lukas,
Wat spannend allemaal zeg! En wat zullen jullie blij geweest zijn, dat er de 2e keer wel genoeg stamcellen in het bloed van Wiepie zaten. Marianne, wat heb je het mooi onder woorden gebracht, dat moment dat Wiepie de kamer van Bernard werd binnen gereden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dat een heel bijzonder moment was. En nu maar afwachten. Dat is ook best moeilijk, maar tot nu toe is alles wel goed gegaan. Dus moeten jullie bij deze belangrijke stap ook de moed er maar inhouden!
Wij wensen Bernard in het ziekenhuis heel veel sterkte, Marianne en de kids thuis en ook Lukas en Margreet veel sterkte en geduld! En ook Wiepie + fam. natuurlijk.
Veel liefs en de hartelijke groeten van Annewes en Carla, DavinaMatthijsSelmaJoramGerco

joop en ingrid

He hoi,

Het is zeker bijzonder dat een zus zoveel voor je kan betekenen!!
Heel veel sterkte de aankomende tijd.
We denken aan jullie.
Groetjes Joop en Ingrid

Reinoud en Linda

We hebben aan jullie gedacht gister! Wat fijn dat deze spannende en emotionele dag erop zit en dat alles goed is gegaan. Op naar een goed herstel zodat jullie gezinnetje snel weer compleet is.
Heel veel sterkte nog voor de komende tijd.

Groetjes,

Roelof

Gefeliciteerd Bernhard met je nieuwe stamcellen. En nu maar hopen dat ze zich snel bij je thuis voelen en je lichaam weer gezond maken. Sterkte de komende tijd met je herstel. Fijn dat je zus Wiepie dit allemaal voor je wil doen.

Groetjes,

Arno

Hoi Bernhard,

Fijn dat het allemaal goed is gegaan. Ik hoop dat je een snel herstel hebt en dat we je in de toekomst weer eens in de sporthal kunnen zien. Eerst als supporter en hopelijk later weer als teamgenoot. Gewoon van het positieve uitgaan: het komt goed.

Groeten,

Arno (ook namens de rest van het volleybalteam)

Gea van Wieren

Dag Bernhard, Marianne en kinderen.

Wat fijn, dat dit stuk goed verlopen is.
Dat geeft de mens weer hoop.
Namens iedereen van school een goed herstel toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Gea van Wieren

Reacties zijn gesloten