Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

20. augustus 2013 00:16
by Bernhard
0 Reacties

Gekozen als kandidaat raadslid CDA-Heerenveen plaats 4

20. augustus 2013 00:16 by Bernhard | 0 Reacties

Eindelijk weer eens een aanvulling op mijn blog en met een speciale reden. Ik ben namelijk afgelopen maandag 19 augustus gekozen als kandidaatsraadslid voor het CDA Heerenveen en op plaats 4 gestemd door de leden. Een hele eer en mijlpaal voor mij. Het is natuurlijk afwachten hoe de verkiezingen gaan in november. Het zal niet gemakkelijk worden maar kijk uit naar een positieve campagne!

Zoals gezegd een hele mijlpaal en overwinning voor mij nadat ik in 2009 de diagnose leukemie kreeg. Sinds die tijd veel en intensieve behandelingen gehad die enorm impact gehad hebben. Werk kon niet meer, sporten niet en vaak in het ziekenhuis. Vooral deze periode heeft me motivatie gegeven om actief te worden in de politiek. Actief en betrokken zijn bij de maatschappij!  Een maatschappij waar ik veel van gekregen heb tijdens de ziekte periode. Mijn vrouw, kinderen, schoonouders ,familie,  vrienden, buren en soms onbekenden stonden voor mij en ons klaar, een bijzondere ervaring! Vooral de reacties uit het dorp vanuit de kerk, school, sport en uit onze straat waren bijzonder en een voorbeeld van een samenleving waar ik onderdeel van wil zijn.  

Dat is ook de keuze die ik gemaakt heb in de politiek, een partij die vooral samen wil gaan en de maatschappij centraal stelt boven de markt of overheid maar juist een combinatie van deze twee. Ik heb dit gevonden in het CDA die met het hanteren van het Rijnlands model dit hoog in het vaandel heeft.  

Ook het feit dat het CDA christelijk is heeft meegespeeld als lid van de PKN in Akkrum. Echter is dit niet de hoofdreden. De C van het CDA geeft de richting en waarden aan maar wil niet alleen exclusief voor christenen zijn. Iedereen ongeacht godsdienst moet zich thuis voelen in deze gemeente en het CDA en zich kunnen ontplooien uiteraard binnen de grenzen die wij als maatschappij samen opstellen.  Daarom is het CDA een brede partij die wil samenwerken met zowel religieuze als niet religieuze partijen/mensen en open staan voor alle ideeën zolang mensen zichzelf kunnen en mogen zijn!  

 Ik kijk uit naar de campagne wat voor mij nieuw is en ben benieuwd naar de verkiezingen in november.  

Dit blog zal dan ook vaker politiek van aard zijn en minder over mijn situatie gaan. Dat kan ook omdat het steeds beter gaat, uiteraard met vallen en opstaan. Er zullen nog wel enkele behandelingen volgen zoals een staar operatie maar het gaat zeer zeker de goede kant op.  

Groeten uit Nes  

Bernhard Hoekstra  

 

voor actuele informatie over CDA Heerenveen: www.cda-heerenveen.nl

 

Reacties zijn gesloten