Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

4. februari 2011 09:51
by Bernhard
2 Reacties

Even weer pas op de plaats

4. februari 2011 09:51 by Bernhard | 2 Reacties

Afgelopen dinsdag had ik al een verhaaltje gemaakt maar door een onhandigheid van mij is  dat verhaaltje van de site verdwenen. Maar dat is niet zo erg want dat verhaal was snel achterhaald.

Want sinds zondag voelde ik me niet geweldig maar het viel mee. Wel veel hoesten maar geen koorts. Daarnaast waren de kinderen ook ziek en bleek Emma afgelopen dinsdag de vijfde ziekte te hebben en nog wat vocht achter de longen. Gelukkig heeft ze hier medicijnen voor gekregen en hopelijk gaat het snel beter. Maar in verband met eventueel besmettingsgevaar voor mij ook even contact gehad met het UMCG en het bleek geen probleem omdat ik geen koorts had en de vijfde ziekte onschuldig is. Ook Thomas is hoesterig en hangerig maar geen koorts dus ja dat is afwachten.

Wel even mijn werk afgebeld want ik had erge hoofdpijn. Wel balen want het ging erg goed met werken. Misschien wel wat te goed. Ik merk dat ik erg veel moeite heb met het afbakenen van mijn tijd. Ik werk nu 25 procent op kantoor en probeer daarnaast 25 procent thuis. Deze uren worden echter heel makkelijk wat langer. Op zich niet erg natuurlijk maar na twee dagen erg intensief vergaderen en telefoneren heb ik altijd een dag of twee waar ik mij niet lekker voel.

Maar toen kwam woensdag, ‘s ochtends voelde ik me nog goed maar rond 12:00 voelde ik me niet zo lekker. Toen even op bed gegaan maar rond 16:00 voelde ik me nog steeds niet goed. Vervolgens de temperatuur opgemeten en toen bleek dat ik 38,8 graden koorts had. Toen gelijk gebeld met het UMCG en ja ik mocht gelijk komen. Veel geregel want Marianne was aan het werk, gelukkig hebben de collega’s snel een vervanger geregeld en kon Marianne mee. Ook Lucas en Margreet hebben vlug hun etentje afgezegd en konden op de kinderen passen.

Aangekomen in het ziekenhuis duurde het natuurlijk lang. Bloed prikken deze keer via de pols in de slagader. Geen leuke prik maar viel gelukkig mee. Ook een foto gemaakt en toen maar wachten. Na lang wachten op de uitslagen en een onderzoek van top tot teen zijn ze tot de conclusie gekomen dat het een virus infectie betreft en waarschijnlijk een griep virus. De koorts was inmiddels tot 38 graden gezakt. Na overleg met de specialist (mijn eigen specialist had toevallig dienst) is besloten om geen opname toen doen. Vooral om het feit dat ik door deze virus infectie nog vatbaarder ben en dan beter niet in een omgeving kan vertoeven waar veel  bacteriën zijn. Belangrijk is wel thuis heel goed mijn toestand in de gaten te houden (temp en andere symptomen).

Dus op naar huis met de juiste medicijnen namelijk tamiflu. Dit moesten we alleen even ophalen bij de dienstapotheek tegenover het UMCG. Maar het blijkt een speciaal middel te zijn en de apotheek had het niet. Na lang overleggen weer terug naar het UMCG en via de spoedeisende hulp de medicijnen gekregen er waren echter maar 4 tamiflu tabletten in het UMCG (!) dus niet genoeg maar wel voor vannacht.

Eindelijk om 1:15 in bed en gelukkig een hele goede nacht gehad. Vanochtend was mijn temperatuur nog wel 38 graden maar tenminste niet hoger. Vanmiddag was die al weer gezakt maar dat komt naar alle waarschijnlijk door de prednison. Voor de rest veel geslapen vandaag. Ook nog telefonisch overleg gehad met de specialist en ook die was tevreden.

Uitdaging was vandaag nog wel de rest van de tamiflu te krijgen want ook de spoedapotheek in het MCL moest erg zoeken voordat ze een doosje konden vinden maar gelukkig hadden ze het wel.

Nu maar rustig opknappen en kijken hoe snel het gaat. Het was wel een heel erge domper omdat we dit weekend naar Den Haag zouden. Ik zelf had een cursus en een rondleiding en vergadering bij de tweede kamer waar ik veel zin in had  en Marianne ging even lekker met haar broertje de stad in plus een hotelovernachting. Helaas kan dit niet doorgaan maar ik probeer dit te verzetten naar maart en hopelijk lukt dat.

Groeten uit Nes

Bernhard

Reacties (2) -

Baukje en Kees IJntema

Lieve mensen,  Wat weer een schrik; hopenlijk van korte duur.Geweldig dat de mensen bij het werk van Marianne zich ook zo goed inzetten.  Ook Margreet en Lucas zetten zich altijd geweldig in.  Wij leven met jullie mee.
Wij gaan ervan uit dat Emma haar verjaardag viert volgende week zondag.Wij hopen er ook bij te zijn.
Veel sterkte met alles.

Liefs  oma en opa IJntema.

Linda Trommel

Hoi Bernhard

Wel weer even spannend lijkt mij. Gelukkig ben je snel weer opgeknapt want er hangen veel virussen in de lucht op dit moment. Bij ons op de praktijk staat de telefoon roodgloeiend met mensen die de (mex.) griep hebben. Hopelijk heeft 2011 veel goeds voor jullie in petto en kunnen jullie stap voor stap weer wat genieten van dagjes uit die wél door kunnen gaan. Eerst maar gezellig de verjaardag van Emma vieren!

Groetjes Linda

Reacties zijn gesloten